Polityka prywatności

Wprowadzenie

Ten dokument opisuje, w jaki sposób zbieramy i wykorzystujemy dane o Tobie i kiedy udostępniamy je stronom trzecim. Cenimy naszą relację z Tobą i przykładamy najwyższą wagę do szanowania i ochrony Twojej prywatności. Przetwarzamy dane osobowe wyłącznie zgodnie z obowiązującym prawem i niniejszą polityką prywatności. Ta wersja dokumentu jest aktualna od dnia 25 maja 2018 roku.

 

Osoba prawna

Humber Media, C4DI, 31-38 Queen Street, HU1 1UU, HULL, United Kingdom

Inspektorem Ochrony Danych danych jest Grzegorz Futyma.

Email kontaktowy: admin@humbermedia.com

 

Znaczenia terminów

“Humber Media”, “my”, “nas” i “nasz” odnoszą się do spółki Humber Media, wraz z jej pracownikami, dyrektorami, zastępcami, podmiotami stowarzyszonymi i cesjonariuszami korzystającymi z różnorodnych narzędzi i usług stron trzecich w celu świadczenia Tobie usług

“Ty “,” klient “,” użytkownik “,” twój “, “twoje”, “tobie”, “subskrybent” odnoszą się do użytkowników naszych usług, zarówno w charakterze Nadawców, Odbiorców, jak i odwiedzających nasze witryny internetowe.

“Witryny”, “strony”, “serwisy”, “portale” odnoszą się do następujących stron internetowych, których właścicielem jest Humber Media: www.humbermedia.com, www.hull.plwww.finanse24.co.uk, www.poradniklaktacyjny.pl, www.kupnodomu.co.uk, www.raportkredytowy.co.uk, www.biznescafe.uk, www.biznesodzera.pl

Humber Media będzie administratorem danych osobowych, które nam przesyłasz. Jeśli potrzebujesz dodatkowych informacji na temat swoich praw wynikających z GDPR (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), odwiedź stronę internetową Komisarza ds. Informacji na stronie www.ico.org.uk.

 

Zbieranie danych na naszych stronach:

Kiedy przeglądasz nasze strony bez logowania, nie przechowujemy żadnych danych osobowych o Tobie, ale korzystamy z wielu narzędzi, które pomagają nam utrzymywać stronę internetową i zapewnić Ci najlepszą możliwą jej  jakość i czytelnosć.

Zbieramy następujące danych o Tobie, gdy nie jesteś zalogowany:

Wydajność techniczna, dane behawioralne i dane afiliacyjne. Dane obejmują dzienniki techniczne (logi) dotyczące wydajności strony i anonimowe dane o zachowaniu użytkowników w celu ulepszenia strony. Te dane są anonimowe i nie mogą być śledzone, ale są one niezbędne, do funkcjonowania i rozwoju portali.

Oto lista firm trzecich, z których usług obecnie korzystamy:

– Google Analytics – narzędzie służące do śledzenia zachowań klientów i dostarczania informacji na temat systemu. Twój adres IP pozostaje ukryty więc nie możemy Cię zidentyfikować.

– Google Adsense – narzędzie wyświetlające reklamy na stronie dopasowane do zainteresowań i preferencji użytkownika oraz przeglądanej na stronie treści.

– Awin, Tradedoubler, OMG, Community Junction – popularne sieci afiliacyjne, których używamy do identyfikowania użytkowników, którzy za pośrednictwem naszego portalu stali się klientem innego podmiotu stowarzyszonego (np. Firmy oferującej przeprawy promowe, ubezpieczenia na dom itp).Ta informacja jest dla nas niezbędna, ponieważ dzięki temu wypłacane są nam prowizje od podmiotów stowarzyszonym za pozyskanie klientów.

 

Wszystkie te dane są przechowywane w plikach cookie i nie zawierają osobistych danych identyfikujących po naszej stronie. Jeśli chcesz zresetować to ustawienie, wyczyść pliki cookie przeglądarki, a my poprosimy o ponowną akceptację ustawień cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich kontroli można znaleźć tutaj: https://ico.org.uk/for-the-public/online/cookies/

 

Zbieranie danych o klientach:

Po zalogowaniu się do jednej z naszych stron stajesz się dla nas możliwą do zidentyfikowania osobą, dzięki czemu możemy śledzić i przechowywać więcej informacji o Tobie, w tym Twoich danych osobowych. Możemy udostępniać te dane osobowe stronom trzecim, jeśli zostaniemy o to poproszeni lub wezwani przez policję, organ regulacyjny lub rządowy prowadzący dochodzenie w sprawie podejrzeń o nielegalne działania lub po otrzymaniu nakazu sądowego, a takie ujawnienie jest zasadnie konieczne, aby spełnić wymogi prawa. Możemy również udostępnić stronom trzecim zbiorcze informacje statystyczne i analizy dotyczące użytkowników naszej Usługi, ale dopilnujemy, aby nikogo nie można było zidentyfikować na podstawie tych informacji zanim je udostępnimy.

 

Dlaczego potrzebujemy Twoich danych osobowych:

1) Do zwykłych operacji biznesowych i spełnienia warunków umowy z Tobą, do korzystania z usług Humber Media. Otrzymując pieniądze za usługę, musimy określić, kto je do nas wysłał oraz za jakiego rodzaju usługę.

2) W celu ochrony klientów i / lub naszych interesów, utrzymujemy całą komunikację z naszymi klientami, aby w przypadku sporów upewnić się, że dysponujemy wszystkimi dostępnymi dziennikami komunikacji.

3) Aby zapewnić lepsze oferty dla Ciebie – znajomość danych osobowych oznacza, że możemy zaoferować Ci lepszą, bardziej spersonalizowaną obsługę i dostarczyć bardziej odpowiednie oferty.

 

W naszych serwisach zbieramy 2 rodzaje danych:

 

1) Dane osobowe:

Dane wymagane do założenia i utrzymania przez użytkownika konta na portalu, dzięki któremu, może dokonywać zakupów, publikować komentarze, ogłoszenia i reklamy, otrzymywać materiały informacyjne oraz marketingowe na wskazany przy zakładaniu konta adres e-mail, resetować hasło oraz weryfikacji właściciela konta.

Dane te obejmują adres e-mail, numer telefonu, imię, nazwisko, historię transakcji i inne dane osobowe, które mogą nam pomóc w przestrzeganiu przepisów i zapobiegać nieuczciwym zachowaniom. Dane te przekazujemy również naszym partnerom (pośrednikom finansowym oraz usługodawcom) w celu dokończenia transakcji lub automatyzacji procesów komunikacji z użytkownikiem. PayPal, Stripe, GoCardless czy Kashflow.

Oto lista dostawców, którym udostępniamy Twoje dane:

  • PayPal – system do obsługi płatności online
  • Stripe – system do obsługi płatności online
  • Go Cardless – system do obsługi płatności online
  • Kashflow – system księgowania online

 

2) Dane techniczne, analiza behawioralna i dane komunikacyjne:

Dane te mają być anonimowe, ale mogą obejmować części danych osobowych lub dane dotyczące użytkownika. Używamy wielu narzędzi do śledzenia wydajności strony technicznej, monitorowania błędów, statystyk użycia strony, które pomagają nam ulepszać nasze usługi i zapewniać lepsze wrażenia klientów oraz skuteczną komunikację z naszymi klientami. Oto lista dostawców, z których korzystamy:

– Google Analytics – narzędzie służące do śledzenia zachowań klientów i dostarczania informacji na temat systemu. Twój adres IP pozostaje ukryty więc nie możemy Cię zidentyfikować.

– MailerLite – usługa wysyłania wiadomości e-mail, której używamy do wysyłania e-maili marketingowych lub ogólnych komunikatów, które nie są spersonalizowane i nie są uważane za materiały marketingowe oraz do śledzenia otwarć i kliknięć linków w wysyłanych przez nas emailach.

– OVH.com – serwery email (e-maile, dokumenty itp.), które mogą zawierać pewne dane osobowe. – Slack – nasze narzędzie komunikacji firmowej, które może zawierać pewne dane osobowe.

– BiznesHost.PL – firma hostingowa gdzie fizycznie przetrzymywane są nasze strony w postaci plików i baz danych w których znajdują się wszystkie informacje o kontach użytkowników, historie transakcji oraz aktywności użytkowników.

WisePops – system zarządzania formularzami typu pop-up w którym mogą znajdować się dane wprowadzane przez użytkownika do formularzy na naszych stronach

Calendly – system umawianie terminów spotkań w którym mogą znajdować się dane wprowadzane przez użytkownika w celu umówienia spotkania

 

Preferencje komunikacji marketingowej:

Komunikujemy się z naszymi klientami na temat nowych produktów lub usług, ofert specjalnych i innych ogłoszeń marketingowych. Akceptując niniejszą politykę prywatności, zgadzasz się na otrzymywanie od nas komunikacji marketingowej za pomocą metod elektronicznych (e-mail, aplikacja, SMS, połączenia telefoniczne). Jeśli odrzucisz tę politykę prywatności, nie będziemy wysyłać żadnych komunikatów marketingowych, ale możesz przegapić specjalne oferty, które dajemy naszym klientom. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić tę preferencje w ustawieniach profilu i skonfigurować określone kanały, przez które chcesz odbierać komunikację.

Informacje transakcyjne, np. informacje na temat otrzymanych należności, żądań dokumentów i / lub innych informacji związanych z naszymi usługami nie są częścią komunikacji marketingowej i nie można ich wyłączyć.

 

Korzystanie z twoich praw do danych:

Europejskie rozporządzenie o ochronie danych (GDPR) daje Ci więcej uprawnień do kontrolowania, jakie dane o Tobie są dostępne dla takich firm jak my.

Oto lista praw określonych w rozporządzeniu:

  • Prawo podmiotu danych do dostępu.
  • Prawo podmiotu danych do sprostowania.
  • Osoba, której dotyczą dane, prawo do ograniczenia przetwarzania.
  • Prawo do otrzymania informacji.
  • Prawo do przenoszenia danych.
  • Prawo do przetwarzania danych obiektowych.

 

Aby skorzystać ze swoich praw związanych z GDPR, prosimy o kontakt z administratorem danych poprzez e-mail privacy@humbermedia.com. Użyj adresu e-mail, którego użyłeś do zarejestrowania się w serwisie, którego sprawa dotyczy, ponieważ będziemy musieli przeprowadzić proces identyfikacji klienta. Na Twoje żądanie odpowiemy w ciągu 30 dni kalendarzowych.

Jeśli żądanie klienta jest ewidentnie nieuzasadnione lub nadmierne, zastrzegamy sobie prawo do odmowy działania w sprawie wniosku lub nałożenia opłaty administracyjnej.

Jeśli uważasz, że Twoje prawa nie są właściwie wypełnione, zawsze możesz skontaktować się z naszym Inspektorem Ochrony Danych pod adresem admin@humbermedia.com.

 

Polityka Cookie:

Pliki cookies  (ciasteczka) to niewielkie pliki z informacjami zapisane w pamięci przeglądarki. Służą one poprawie jakości obsługi klienta na stronach i pomagają usługom stron trzecich w prawidłowym działaniu.

Humber Media wykorzystuje pliki cookie w szerokim zakresie na wszystkich swoich stronach. Większość zewnętrznych dostawców usług używa plików cookie ustawionych w przeglądarce klienta w celu ułatwienia korzystania z nich. Prywatne dane nigdy nie są przechowywane w ciasteczkach, tylko anonimowe identyfikatory lub inne preferencje. Przechowywanie danych zależy od polityki dotyczącej plików cookie, ale nie może przekroczyć 24 miesięcy.

 

Dodatkowe informacje na temat tych zasad i przyszłych zmian:

Możemy ujawnić twoje dane osobowe następującym stronom: Możemy udostępnić twoje dane osobowe każdemu członkowi naszej grupy lub podmiotom zależnym (tj. Każdej organizacji, którą posiadamy lub kontrolujemy) lub naszej firmie holdingowej lub ostatecznej firmie holdingowej (tj. Każdej organizacji, która jest właścicielem lub kontroluje nas) i wszelkich posiadanych przez nie spółek zależnych. Firmy te będą wykorzystywać dane osobowe tylko w celu świadczenia usług dla nas lub dla ciebie w taki sam sposób, jak jest to realizowane przez nas w ramach tej polityki prywatności.

W przypadku sprzedaży jakiejkolwiek firmy lub aktywów, dane osobowe mogą zostać ujawnione lub przekazane kupującym lub potencjalnym nabywcom naszej firmy lub którejkolwiek z naszych aktywów w ramach takiej sprzedaży.

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany tych zasad i poinformowania o tym klientów za pośrednictwem stron lub innych środków komunikacji (np. wiadomości e-mail) na 7 dni przed rzeczywistą zmianą.